Een lokale attentie voor senioren Hof van Crequi en Hoogvelden

Senioren worden vaak het hardst getroffen door het coronavirus. Niet alleen wordt het virus hen eerder fataal, door alle maatregelen loert het sociaal isolement ook om de hoek. Om de inwoners van het Hof van Crequi en de seniorenflats Hoogvelden een hart onder de riem te steken, sloeg het lokaal bestuur de handen in elkaar met enkele lokale handelaars om een kleine attentie in elkaar te steken. Deze werd afgelopen weekend aan alle inwoners overhandigd.

Senioren en corona
Het lokaal bestuur is zich al van bij het begin van de coronacrisis bewust van de kwetsbaarheid van senioren in deze moeilijke periode. Daarom werd ook de Buurtzorglijn in het leven geroepen, waarop

(alleenstaande) senioren een beroep kunnen doen als ze nood hebben aan hulp of ondersteuning. Aan de senioren in de assistentiewoningen wordt extra psychologische hulp geboden aan hen die het moeilijk hebben om positief te blijven en een zinvolle dagbesteding te vinden.

Een lokale attentie
Bovenop de lopende initiatieven, schakelde het gemeentebestuur enkele lokale handelaars in om een fijne attentie te voorzien voor de senioren in Hof van Crequi en Hoogvelden. De lokale pottenbaksters Bie Van Gucht, Charlotte De Roeck, Veerle de Wael en Nadia Baert gingen aan de slag om de mooiste theelichthouders te maken. Bed & Breakfast Heerlijkerwijs zorgde voor een smakelijke muffin, broodjeszaak ’t Gesmos voor een stukje broodpudding. Dit alles werd feestelijk verpakt en er werd bijgevoegd, geschreven door Danie Verbruggen, de persoon die ook psychologische hulp biedt aan beide locaties.
‘We hopen onze senioren op deze manier een lichtpuntje te bieden in deze toch wel donkere tijden. We willen hen een hart onder de riem steken, hen extra ondersteuning bieden en hen laten weten dat we aan hen denken. Samen houden we de moed erin.’ zegt schepen Els Devlies.

Foto: Pottenbaksters (vlnr) Nadia Baert, Bie Van Gucht, Veerle de Wael en Charlotte De Roeck bij hun creaties

%d bloggers liken dit: