Een overzicht van de stormschade in onze regio

REGIO – Wat we gisteren vreesden is ook uitgekomen. Als we met onze provincie Antwerpen bij de vorige storm nog door het oog van de naald kropen? Dan hebben we dat gisteren dubbel en dik moeten bekopen. Toegegeven, nog niet zo erg als in Nederland en Duitsland, maar toch kon deze storm wel tellen zeggen ze in de provincie. Met windsnelheden tot 119 km/u in Deurne en enkele gewonden in onze provincie mogen we nog van geluk spreken dat het hierbij gebleven is.

De lokale Radio voor de Zuidrand van Antwerpen maakt een overzicht van de berichten over de schade die ons bereikt hebben. De storm begon in onze provincie iets voorbij 8u in de ochtend en zou duren tot ongeveer het middaguur. De eerste melding kwam binnen uit de gemeente Kontich waar een boom op een schoolbus viel met 15 kinderen aan boord. Gelukkig bleven deze ongedeerd. Enkel de chauffeur werd in shock afgevoerd. Dan naar onze gemeente Hove waar een boom de zware windstoten niet meer kon torsen en op de rijweg en enkele geparkeerde auto”s viel in de Meylstraat.

Dan naar Schelle voor een ontwortelde boom op een voetpad in de Frans Crelenlaan en de gemeente Hemiksem waar een stalen gevel van een huis los kwam in de Hoogstraat.  Ook  in  de gemeente Wommelgem kwam ondertussen de roofing van een refter in Basisschool De Boomgaard los en moesten de kinderen van lokaal verhuizen net zoals in het district Wilrijk waar door de wind 4 klassen in het Sint Ursula instituut niet meer bruikbaar zijn omdat het glas en de deuren beschadigd zijn.

Ook in Deurne hetzelfde liedje waar het dak van een tribune eraan moest geloven bij  voetbalclub Rochus  om tenslotte terug te komen in de gemeente Kontich waar de hoogste delen van een stelling rond de Sint Martinuskerk in het centrum de zware windstoten niet meer aankon en naar beneden kwam. Enkele geparkeerde auto’s aan de kerk deelden in de klappen. Ongetwijfeld zal er in onze zuidrandregio nog veel meer schade zijn maar daar kregen we geen bericht van. Enkel gelukkig dat er in onze zuidrand geen gekwetsten te noteren vielen zoals elders in de provincie Antwerpen. En ondanks je  bij het oproepen naar het noodnummer 1722 soms uren moest wachten voor je antwoord kreeg hebben onze hulpdiensten alweer op vele plaatsen schitterend werk geleverd. Waarvoor onze dank.

%d bloggers liken dit: