Eén politiereglement voor de hele zone HEKLA

REGIO – Het gemeentebestuur van Edegem keurde het uniform politiereglement voor de politiezone HEKLA vorige week principieel goed. “Als de andere gemeentebesturen van de zone zich ook positief uitspreken kan de laatste stap richting een definitieve tekst voor een uniform politiereglement gezet worden,” zegt burgemeester Koen Metsu in de gemeente Edegem.

“En dat zou goed nieuws zijn voor zowel de politie als de GAS ambtenaren in onze politiezone. Zo moeten deze mensen zich niet meer afvragen wat er allemaal wel kan in een bepaalde gemeente wat misschien anders niet kan. Na de principiële goedkeuring zijn wel gemeentelijk nog enkele aanpassingen mogelijk,” zei de Edegemse burgemeester.

“Wij kregen bijvoorbeeld de vraag van de Koninklijke Volkstuinen om het stelen van groenten terug strafbaar te maken. Ook wil onze jeugdraad dat het geluid van spelende kinderen niet meer aanzien wordt als geluidsoverlast. En ook in andere gemeenten zullen er zeker nog aanvragen in bepaalde richtingen komen,” zeggen ze nog in de gemeente Edegem.

 

%d bloggers liken dit: