“Een spoor van licht een spoor van herinnering” in Mortsel, Edegem en Boechout

Ook dit jaar klinkt er op 1 november bij valavond op de begraafplaats van Mortsel-Dorp sfeervolle muziek en brengen woordkunstenaars poëzie. We gedenken onze dierbaren die kort of lang geleden overleden zijn. We denken speciaal aan de mensen en hun nabestaanden die in deze coronatijd pijnlijk afscheid van mekaar moesten nemen. En  we zetten in het erepark kaarsjes op alle kruisjes van de slachtoffers van het bombardement op Mortsel van 5 april 1943.

Rond de dagen van Allerheiligen en Allerzielen trekken op vele plaatsen in de wereld mensen naar begraafplaatsen om hun overleden dierbaren te gedenken met bloemen. Sinds enkele jaren is er in een aantal Vlaamse gemeenten een initiatief gegroeid –Reveil- dat beantwoordt aan de behoefte om samen met andere rouwenden een ingetogen moment van herinnering te creëren.

Coronamaatregelen

Op de begraafplaats in Mortsel-Dorp zal er op 1 november 2020 op vier plaatsen muziek en poëzie te beluisteren zijn. Omwille van de corona- en veiligheidsmaatregelen zullen kleine groepen bij aankomst begeleid worden naar een van deze vier plaatsen, waarna mensen naar de volgende plaats doorschuiven. Er zijn geen gezamenlijke bijeenkomsten voor of na. Maar de intieme sfeer van mijmeren en herdenken blijft.

Iedereen is welkom op zondag 1 november 2020 van 17 tot 18u op de begraafplaats van Mortsel Dorp, Lepelstraat 1 achter de Sint-Benedictuskerk. De toegang is gratis. Neem een kaarsje en aansteker mee, want we mogen die omwille van de coronamaatregelen niet uitdelen. En breng zeker uw mondmasker mee.

Voor meer info: Greet Peeters 0475 36 00 38, reveilmortsel@gmail.com of fb Reveil Mortsel

Op de begraafplaatsen van Edegem en Boechout organiseert Reveil op 1 november:

Begraafplaats Edegem, Dr. Fr. Bernaertsstraat tussen 15.30 en 17.30u : een uitgestippelde wandeling op eigen ritme met muziek en poëzie.

Meer info: Christ’l Schramme 0494333606, cschramme@gmail.com

Begraafplaats Boechout, Hovesesteenweg van 17 tot 17.40u : wandeling met poëzie op vier plaatsen, vanaf 17.40 gezamenlijk muzikaal slotmoment.

Meer info: Alexandra Hustinx 0498576910 en Karlijne Moons 0475729861, reveilboechout@gmail.com

%d bloggers liken dit: