Eerste Buitenspeeldag in Aartselaar

AARTSELAAR – Woensdag 18 april organiseert de Aartselaarse jeugddienst haar eerste Buitenspeeldag. Zowel in als rond het sportcentrum, park Solhof en de Solhofdreef valt er heel wat te beleven. 4- tot 16-jarigen kunnen deelnemen aan verschillende toffe activiteiten. Sumoworstelen, pleinspelen, een ballenkraam, grime… In het aanbod zit er voor iedereen wel iets tussen.

Kegelen, eendjes vissen, kubb spelen of petanquen… Het programma is zeer uitgebreid. Kinderen kunnen zich op de sportterreinen uitleven op springkastelen of deelnemen aan een reuzedartstornooi. Wie wil kan zijn beste dansmoves bovenhalen in de kinderdisco. Voor kapoenen die graag lekker gek doen, is er een workshop circustechnieken.

De Solhofdreef wordt verkeersvrij gemaakt. Het wordt de plek om te dansen, te tekenen en twister te spelen. In het Solhofpark kunnen stoere jongens en meisjes deelnemen aan toffe bosspelen of kampen bouwen. Ook is er een lasershoot voorzien. Voor kinderen die het graag wat rustiger hebben, is er ‘Poort naar het woord’. De Bib laat 7- tot 9-jarigen proeven van fantastische boeken. Nadien mogen ze zelf in de pot roeren. Ze ontdekken spelenderwijs hoe leuk het is om met taal aan de slag te gaan. Verder staat er nog een workshop dromenvangers maken gepland in een echte tipi.

IBO Robbedoes organiseert verschillende toffe activiteiten voor de allerkleinsten (-6-jarigen).

“De Aartselaarse scholen hebben beloofd dat er geen huiswerk gemaakt moet worden en de weersvoorspellingen zien er veelbelovend uit. Het wordt dus een fantastische buitenspeeldag. Wij willen alvast alle vrijwilligers die mee komen helpen van harte bedanken,” vertelt Mark Vanhecke, schepen van jeugd.

Alle activiteiten op de Buitenspeeldag zijn gratis. De Buitenspeeldag is een samenwerking van de jeugddienst, de Bib, IBO Robbedoes, KLJ Aartselaar, KKM De Xaverianen, Gezinsbond Aartselaar, De Leonaar, Chiro Echo en de Aartselaarse jeugdraad.

Praktische info
Wanneer: woensdag 18 april tussen 13 en 17 uur
Waar: Sportcentrum, Kleistraat en Solhofpark en Solfhodreef

%d bloggers liken dit: