Erfgoeddag in de Zuidrand!

De 20e editie van de Erfgoeddag wordt gevierd met een feestweekend op zaterdag 24 én zondag 25 april. In heel Vlaanderen en Brussel zullen er activiteiten georganiseerd worden in het teken van De Nacht, hét centrale thema van de 20e editie. Ook in de Zuidrand beleef je nachtelijke avonturen. De organisatoren deden een extra inspanning om het jou – en de andere leden van het gezin, groot of klein -naar de zin te maken en jullie coronaproof te ontvangen.

Alle deelnemende partners staan te popelen om het publiek te ontvangen. Zo zijn er tal van (gratis) wandelingen en zoektochten voor de dapperste detectives en REUZENvrienden in Edegem en Kontich. Bij Urania in Hove kan je een echt planetarium bezoeken en een spectaculaire sterrennacht beleven. In Aartselaar ontdek je de unieke multimedia tentoonstelling van Fien Leysen.

Aartselaarse cultuurprogrammator Anja Horckmans geeft aan waarom je deze kans zeker niet mag laten liggen:

“Het is niet makkelijk om uit te leggen wat de multimediale installatie ‘Wat (Niet) Weg Is’ van Fien Leysen zo bijzonder maakt. Maar bijzonder is ze zeker! Het verhaal is herkenbaar en gaat over gemis. De manier waarop Fien het brengt, is heel aangrijpend en ontroerend. En ook helemaal anders dan een klassiek toneelstuk. Dat moet je dus zeker niet verwachten. Maar het maakt de beleving zeker niet minder intens of waardevol. Integendeel! Ik zat alleen aan een computer maar het verhaal raakte me écht en bleef aan me plakken. Uiteindelijk verliet ik de voorstelling met de troostende gedachte dat het helemaal oké is om te missen op mijn eigen manier.”

Het volledige programma kan je terugvinden op www.dezuidrand.be en op de websites van de deelnemende gemeenten. Belangrijk is dat je voor de meeste activiteiten vooraf dient te reserveren.

Organisatoren pasten hun activiteit aan in de lijn met de huidige coronamaatregelen.

%d bloggers liken dit: