Extra parkeerplaatsen voor klanten van eigen middenstand

BORSBEEK – Goed nieuws voor wie even snel een winkelbezoek wil doen in de gemeente Borsbeek. De Borsbeekse gemeenteraad heeft enkele parkeermaatregelen goedgekeurd om winkelen in het centrum makkelijker te maken voor bezoekers.

“Op de parking van de watertoren in de Lucien Hendrickxlei bevoorbeeld gaan we een viertal blauwe zones maken waar twee uur lang mag geparkeerd worden,” zegt Borsbeeks burgemeester Dis Van Berckelaer (BbA). “Dit doen we speciaal voor een aantal winkels in de buurt . Momenteel worden deze plaatsen in de week ingenomen door bv leerkrachten  van het nabije Sint-Jozefinstituut die er een hele dag staan. Zo houden we de kerk een beetje in het midden zegt de burgervader. Ook komt  er een blauwe parkeerplaats in de Jozef Reusenslei,” vertelt Van Berckelaer.

“En om nog meer goed nieuws te vertellen uit Borsbeek is ook dat men er doet wat beloofd werd in een overleg met de adviesraad Borah voor mensen met een handicap. Deze mensen krijgen er parkeerplaatsen bij in het Leike – de Eugeen Verelstlei en op de parking naast de kerk in de Robianostraat,” geeft de burgemeester nog mee.