Fase 2 uitbreiding binnensportaccommodatie in volle actie

LINT

LINT – Na de renovatie van de kleedruimtes en het sanitair, die vorig jaar werd uitgevoerd, is de nieuwbouw van de nieuwe sportzaal de volgende stap in het actualiseren en uitbouwen van de sportinfrastructuur van de gemeente Lint.

Gisteren werd tijdens een werfbezoek al duidelijk dat de inwoners van Lint  een moderne sportzaal krijgen, uitgerust met een comfortabele sportvloer. Het gebouw is voorzien van kleedkamers, douches en sanitair voor mindervaliden, zodat zoveel mogelijk mensen er plezier van kunnen hebben.

Duurzaamheid
Uiteraard is er aandacht voor duurzaamheid want bijvoorbeeld de toiletten worden gespoeld met regenwater, op het dak zullen pv-panelen worden aangebracht en de verlichting is uitgevoerd in energiezuinige leds. Het ontwerp is afgestemd op de wensen van de gebruikers. Een grote glaspartij op het noorden zorgt dat er ruimschoots daglicht binnenvalt en er een maximale visuele interactie is met de groenzone en de mooie grote bomen aan de Lindelei.

In De Witte Merel kan je sporten in het groen!
De heraanleg van de groenzone aan de Lindelei is een belangrijk onderdeel van de werken. Dit zal in samenspraak met de buurt en de dienst vrijetijd gebeuren. Waar De Witte Merel zich voorheen afkeerde van de Lindelei opent de nieuwe sportzaal zich juist naar het parkje. De sportzaal zal na de zomervakantie in gebruik worden genomen en kan onafhankelijk van de rest van De Witte Merel worden gebruikt. Dus sport- en theateractiviteiten kunnen voortaan gelijktijdig plaatsvinden.

Uw lokale radio Frekwent was er gisteren bij tijdens het werfbezoek en had er een korte en gezellige babbel met schepen van ondermeer sport in de gemeente Lint Alice Bruno.