FC Ik Dien uit Edegem speelde haar vernieuwde accommodaties in

EDEGEM – Gisteren, zaterdag, was een feestdag voor FC Ik Dien. De club uit Edegem hield niet alleen de eerste dag van haar jeugdtornooi maar maakte van de gelegenheid gebruik om haar nieuwe accommodaties in te huldigen: twee natuurlijke grasvelden en één kunstgrasveld. Dat gebeurde door minister Philippe Muyters, burgemeester Koen Metsu en schepen Koen Michiels (allen N-VA). Meteen de gelegenheid om een kijkje te nemen bij de grootste club uit het voormalige KVV (Katholieke Sportverbond).

Ik Dien werd gesticht op 17 september 1924. Aanvankelijk werden er enkel letterkundige vergaderingen en toneelstukken gehouden, maar twee jaar later begon men met een voetbalafdeling. Die ging pas echt goed van start in 1933, toen een aantal studenten van het Sint-Jan-Berchmanscollege zich aansloten. In 1981 volgde de verhuis naar het Kattenbroek.

Hermann Steinmeyer is sinds drie jaar voorzitter. ‘Ik ben jarenlang trainer geweest van de ploegen waarin mijn zoon speelde. Toen hij overstapte naar de senioren waren daar al twee professionele coaches en vroeg men mij om bestuurslid te worden en nadien voorzitter. Sindsdien hebben wij heel grote stappen gezet, zowel op sportief als extra sportief vlak. Ik Dien is een club met een ziel. 750 mensen zijn er bij betrokken, waaronder 630 spelers. Binnen het KVV deed niemand beter. Onze overstap naar Voetbal Vlaanderen was dan ook een logisch vervolg. Vandaag kunnen we bovendien uitpakken met een gloednieuwe infrastructuur.’

Naast de voetbalvelden liggen ook nog tennisterreinen. ‘Die behoorden toe aan onze tennisafdeling maar lagen er wat verwaarloosd bij. Daarom hebben wij contact opgenomen met TC Oude God. Zij moesten weg in Mortsel en waren een beetje op de dool. Zij hebben de terreinen een anti-mos kuur gegeven, afgeschraapt en helemaal heraangelegd. De samenwerking met de clubs uit de omgeving vind ik geweldig en een bewijs dat zoiets wel degelijk mogelijk is. Daar is heel veel professionalisme en durf voor nodig. We zijn ook blij dat wij deze grond – van twee hectare – hebben gekocht en een sluitende afspraak hebben gemaakt met Victory. We deelden onze derde veld met hen. Nu, dankzij het project Kattenbroek – waarin schepen Michiels en het gemeentebestuur ook een belangrijke rol hebben gespeeld -, beschikken zij over een volledig nieuw veld en een kunstgrasveld en kunnen wij gebruik maken van vier volwaardige terreinen. Op het kunstgrasveld, dat vandaag officieel wordt ingespeeld met een wedstrijd tegen Ostan, die hun thuishaven hebben in het sportcentrum Vic Coveliers, wordt sinds begin deze maand getraind terwijl er vorige week de eerste vriendschappelijke wedstrijd werd afgewerkt.’

Waarom willen zoveel mensen zich aansluiten bij Ik Dien? ‘Dat is moeilijk te verklaren. Noem het omwille van de Ik Dien-sfeer: professioneel maar familiaal. We hebben een 40-tal  ploegen, waaronder twee seniorenteams voor vrouwen en de meisjesploegen U11 en U13. Het is dan ook moeilijk om nog spelers aan te werven. Voor de allerjongsten proberen we plaats te maken maar in de andere elftallen is het elk seizoen weer puzzelen om plaatsen  te vinden die zijn vrijgekomen. Vorige week hebben we 23 nieuwe aanvragen kunnen accepteren maar de wachtlijst is nog veel langer. Nu onze digitalisering op punt staat zijn wij klaar om een rol van betekenis te spelen binnen Voetbal Vlaanderen.’ (EM)

%d bloggers liken dit: