‘Fiesta Europa’ strijkt dit weekend neer op het Gemeenteplein in Edegem

EDEGEM – Ook dit jaar komt ‘Fiesta Europa’ naar Edegem Dit weekend is het zover. Een bont gezelschap van marktkramers zet de tenten op het Gemeenteplein op.

Op ‘Fiesta Europa’ vind je Corsicaanse specialiteiten naast Italiaanse salami en kazen, Franse zeep en lavendel, Duitse juweeltjes, Griekse olijfolie … Verwacht je aan een twintigtal standhouders die met plezier specialiteiten uit hun land of regio te koop aanbieden. En het gaat heus niet alleen over eten en drinken, ook allerlei artisanaat is er te vinden. Kwaliteit, originaliteit en authenticiteit staan voorop. ‘Fiesta Europa’ is echter veel meer dan een kleurrijke markt. Je kan er niet alleen komen shoppen bij de internationale kramen, ook eten en drank is voorradig. Je vindt er een kwaliteitsvol aanbod van gerechten en bijhorende dranken zoals paëlla, pizza, hamburgers, de Paljas bierstand, wijnen en cocktails.

De openingstijden werden uitgebreid zodat mensen al vanaf vrijdagmiddag kunnen langskomen. Op vrijdag begint men om twaalf uur en blijft men open tot 22 uur. Zaterdag kan je er de hele dag terecht vanaf 10 tot 22uur en zondag van 10 tot 19 uur.

Op elk moment van de dag probeert men de juiste sfeer te scheppen met optredens, waar je van kan genieten vanop het terras. Op vrijdag maakt de Antwerpse DJ Fudow zijn opwachting van 18 tot 22 uur, op zaterdag is het de beurt aan La Mancha (12 uur) en Elisa (17 uur) en op zondag mogen Massimo (11 uur) en Ester (15 uur) het podium op.
In samenwerking met het Belgisch Kinderkanker Steunfonds bouwt men een dorp met springkastelen en knutsel- en speelzones waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Fiesta Europa wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Edegem. (EM/ Illustratie Fiesta Europa)

%d bloggers liken dit: