Fietserbond Hove houdt een meer dan geslaagde applausactie

HOVE – Een tiental leden van de lokale Fietserbond Hove had gisterenmorgen plaats genomen voor het Kosterhuisje in de Kapelstraat in onze gemeente Hove met de nodige instrumenten voor de 5e applausactie van de Fietsersbond.

En ze waren zeker niet alleen in onze gemeente. Want gisteren werden in meer dan 130 gemeenten en Steden in Vlaanderen en Brussel de fietsers op een applaus onthaald. “In de gemeente Hove deden ook de scholen mee en daar kunnen we enkel maar blij om zijn,” vertelde men ons gisteren in het centrum van Hove. “Wij doen hier al mee sinds de eerste keer nu goed 5 jaar geleden en doen dit om fietsers te feliciteren voor hun keuze voor de fiets, fietsers te bedanken omdat ze de wereld een stukje aangenamer en gezonder maken, fietsers aan te moedigen om zo verder te doen; automobilisten te tonen dat het ook anders kan en de overheid te tonen dat het loont om te investeren in veilige en comfortabele fietsroutes.”

Gisteren waren er ook soortgelijke actie aan het Sfinkscafé in Boechout en aan het rond punt in de gemeente Lint en naar wij vernomen hebben ook nog elders in onze zuidrand van Antwerpen.

Lokale radio Frekwent was erbij en had in onze gemeente Hove een gezellige en korte babbel met de voorzitter van de Fietsersbond Hove Dhr Roger Claessens.