Ook Borsbeek heeft binnenkort een Fietsersbond

BORSBEEK – Ook de kleine maar fijne gemeente Borsbeek in onze Zuidrand heeft binnenkort afdeling van de Fietsersbond. Toch als het van Helke Baeyens afhangt. Deze vriendelijke dame van 38 jaar, die sinds kort in de gemeente woont, merkte vorig jaar vrij snel op, toen ze in Borsbeek kwam wonen, dat er veel gebruik wordt gemaakt van koning auto, zelfs voor hele korte afstanden.

‘Dit was zeker niet het geval in Vlaams Brabant waar ik vandaan kom. Daar ligt alles een stuk verder uit elkaar en toch nemen de inwoners daar veel meer de fiets dan hier in Borsbeek. Toen ik dan ook nog te horen kreeg dat hier geen gemeentelijke afdeling is van de Fietsersbond, terwijl er toch tientallen inwoners uit de gemeente zijn aangesloten bij de nationale Fietsersbond, wou ik meteen werk maken van een plaatselijke afdeling.’

De startvergadering bracht gisteren (donderdag) al enkele inwoners bij elkaar om af te toetsen of er voldoende interesse is en om duidelijk te maken dat deze afdeling snel onderdeel zou kunnen uitmaken van Azura, het samenwerkingsverband voor lokale initiatieven uit onze Zuidrand. Ook Sarah Beurms van de nationale Fietsersbond was met haar Blue Bike naar Borsbeek gekomen voor deze eerste vergadering. Bij navraag op het gemeentehuis blijkt dat men daar gewonnen is voor een gemeentelijke afdeling. Schepen Walter Kieboom: ‘Elke input van om het even welke organisatie is welkom als advies om mobiliteitsproblemen te bekijken’. Radio Zuidrand ging gisteren op bezoek in Borsbeek tijdens de startvergadering van de plaatselijke afdeling en vroeg onder meer aan initiatiefneemster Helke Baeyens hoe de fietspaden er bijliggen in de gemeente.

 

https://soundcloud.com/user-453727279/fietsersbond-in-borsbeek-interview-helke-baeyens

 

https://soundcloud.com/user-453727279/fietsersbond-in-borsbeek-interview-sarah-beurms