Fietsexamen zesde leerjaren in de gemeente Hove

De dienst Vrije Tijd organiseert samen met de gemeenschapswacht en enkele vrijwilligers van de Sportraad op donderdag 16 mei opnieuw het Grote Fietsexamen voor alle zesde leerjaren van de Hovese basisscholen. Nieuw dit jaar is dat de route die de leerlingen moeten afleggen voortaan door permanente borden wordt aangeduid. Op die manier kunnen ouders het hele jaar door met hun kinderen oefenen.

Het Grote Fietsexamen test vijf basisvaardigheden die jonge fietsers onder de knie moeten hebben: rechts op de rijbaan fietsen, rechts afslaan, links afslaan, langs een hindernis fietsen en voorrang verlenen. Op deze manier krijgen ouders en leerkrachten een duidelijk beeld van de kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes van hun leerlingen in het echte verkeer. De leerlingen fietsen individueel een vooraf uitgestippelde route waarbij observatoren noteren of de leerlingen alle verkeershandelingen goed uitvoeren. Nadien volgt een eindevaluatie en krijgt elke leerling een Fietsbrevet Goud waarop staat voor welke vaardigheden hij/zij geslaagd is en voor welke hij/zij best nog wat oefent. Zo weten ook de ouders meteen hoe veilig hun kind kan fietsen.

Permanente borden

Nieuw dit jaar is dat de route die de leerlingen moeten afleggen voortaan door permanente borden wordt aangeduid. Op die manier kunnen ouders het hele jaar door met hun kinderen oefenen. Ook tijdens de schooluren kan er met de klasleerkracht of tijdens de les lichamelijke opvoeding worden geoefend.

Op donderdag 16 mei zullen de leerlingen van 9.30 tot 15 uur hun fietsexamen afleggen in de volgende straten: Rozenlei, Azalealei, Begonialei, Groenenborglei, Kapelstraat, Nieuwstraat, Meylstraat, Geelhandlaan en Mortselsesteenweg.

Gelieve die dag extra voorzichtig te zijn wanneer je met de wagen in deze straten rijdt.

 

Foto: website gemeente Hove

%d bloggers liken dit: