Fietspunt Hove wordt extra uitgebouwd ten dienste van de treinreizigers

HOVE – Het Fietspunt Hove neemt een nieuwe start dankzij een vernieuwde samenwerking tussen Fietspunt, de provincie Antwerpen, Werkmaat en verschillende gemeenten uit onze regio

Maandagvoormiddag voerde burgemeester Koen Volckaerts  samen met een Hovese gemeentebediende en iemand van Fietspunt een positieve actie uit in de fietsstallingen van Hove Station. Alle geparkeerde fietsen kregen een werkbaar fietsverlichting-set met een voor- en achterlicht op batterijen aangeboden samen met nog een bijhorende folder. Er werden in totaal een 200-tal sets op de fietsen gebonden of in de bijhorende reistassen gestoken. De actie verliep vrij rustig aangezien het een dal-periode was. Enkele studenten die van de trein kwamen kregen persoonlijk een verlichting-set aangeboden en waren er zeer tevreden mee. Ook werden in enkele stations in onze regio en provincie soortgelijke acties ondernomen.

Het Fietspunt gaat voor extra fietslockers zorgen om pendelaars een maximale service te geven bij technische problemen.

Heb je bijvoorbeeld een lekke band, dan plaats je je fiets in de locker, neemt een leenfiets uit dezelfde locker en je kan je trip verderzetten. ’s Avonds kom je terug en je fiets kan, hersteld door Werkmaat, terug omgewisseld worden.

De actie werd ondersteund door de gemeentebesturen van Mortsel, Boechout, Hove, Kontich, Lint, Edegem, de Provincie Antwerpen, de Vlaamse Overheid, de Spoorwegen en Werkmaat.

 

 

%d bloggers liken dit: