Filip Dewinter in duel met Jinnih Beels: ‘Bart De Wever is de batman van den Aldi’

EDEGEM – Filip Dewinter (Vlaams Belang) is een graag geziene gast in feestzaal De Basiliek in Edegem. De rechts georiënteerde Debatclub nodigt er vaker uiterst rechts-gezinden uit om in debat te gaan met politieke tegenstanders. Twee jaar geleden was er nog een confrontatie tussen Dewinter en Theo Francken (N-VA). Gisteren maandag was het de bedoeling dat diens partijgenoot Bart Dewever, de degens zou kruisen met het kopstuk van het VB, maar de Antwerpse burgemeester wenste hier niet op in te gaan. Jinnih Beels (sp.a) trok wel de handschoen aan wat door de organisatoren bijzonder werd gewaardeerd.

Uiteraard kon de lijsttrekster van de socialisten geen zieltjes winnen in wat eigenlijk nooit een debat was, maar zeker ook geen scheldpartij. Op een bepaald ogenblik hadden we wel de neiging om ‘zet die ploat af’ te roepen want eigenlijk ging het 2,5 uur over hetzelfde onderwerp. Wat dat is raadt u al: het veiligheidsaspect. De standpunten van Dewinter en Beels staan parallel tegenover elkaar maar om dat te weten hoefden we niet naar De Basiliek te gaan. Interessanter was het om vast te stellen dat beide uitersten wel één gezamenlijke vijand hebben. Beels wil hem Dewever onttronen maar sluit niet uit dat er na de verkiezingen gesprekken kunnen worden gevoerd, terwijl Dewinter bereid is om gedoogsteun te geven. We zetten enkele uitspraken van beide politici op een rijtje:

Dewinter: ‘Wij stevenen af op een overwinning in Antwerpen. Dat wat zich voordoet in de rest van Europa zal een weerslag hebben op de verkiezingen. Vorige keer heeft de kiezer strategisch gekozen: tegen de socialisten. Ze hebben ondertussen ingezien dat ze daarvoor vertrouwen hebben gesteld in de verkeerde persoon. Maar kijk achter uw rug mevrouw Beels. De socialisten slachten elkaar af in Antwerpen. Cools werd genekt door Detiège, Detiège door Janssens en nu was Meeuws aan de beurt. U bent de volgende. Het wordt tijd dat jullie inzien dat enkel een immigratiestop Antwerpen – het Chicago aan de Schelde – kan redden. Onder Bart Dewever zijn er veertien moskeeën bijgekomen en is de straatcriminaliteit inderdaad met 30 procent afgenomen maar dankzij de digitalisering en omdat het in heel Europa gebeurde. Dewever heeft daar 0,0 verdienste aan. Hij staat machteloos tegen de drugsmaffia en de imams, die baas zijn in de stad. Dewever is de Batman van den Aldi. We staan aan de rand van een burgeroorlog. Hoeveel illegalen zijn er in Antwerpen? 50 000? Niemand weet het. Wie dat probleem wil oplossen zit met een gewapend conflict. Wij willen echter samen met de N-VA naar een oplossing zoeken. De partij van transmigrant Peeters stelt niks meer voor en OpenVLD scoort nauwelijks dus indien Dewever in het stadhuis wil blijven, heeft hij ons nodig. Wij willen gedoogsteun verlenen vanuit de oppositie onder één enkele voorwaarde: een totale immigratiestop.’

Beels: ‘Er is een veiligheidsprobleem in Antwerpen maar dat kunnen we alleen maar oplossen door een infonetwerk op te bouwen waar de burgers een signaalfunctie krijgen. Verder moeten politiekantoren terug worden opengesteld. Iemand uit Hoboken moet nu de hele stad doorkruisen om aangifte te doen. Mr. Dewinter, ik hoor al 38 jaar dat het de schuld is van de sossen, ofwel van de immigratie. Vindt u nu echt niets origineler? Maar goed, met Vlaams Belang weten we tenminste waar we aan toe zijn. N-VA is een sluipend gif. Dewever heeft alleen maar iets gedaan aan de kleine, zichtbare criminaliteit. Die is ondergronds gegaan. Vandaar al die afrekeningen en dat is de nachtmerrie van elke politieagent. ‘ (EM)

%d bloggers liken dit: