G-sport Vlaanderen vzw lanceert ‘Inspiratiegids G-sport’

REGIO – G-sport Vlaanderen vzw is hét kenniscentrum over en voor G-sport in Vlaanderen. Met de ‘Inspiratiegids G-sport’ wil deze vzw nu steden en gemeenten overtuigen om G-sport actief mee op te nemen als topic voor én na de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

De vzw reikt lokale besturen met de ‘Inspiratiegids G-sport’ de hand met 50 concrete en handige tips om sport voor personen met een handicap verder te laten groeien binnen hun eigen stad of gemeente. De ‘Inspiratiegids G-sport’ is gratis te downloaden via de website gsportvlaanderen.be/inspiratiegids.

G-sporters zijn sporters met een handicap die dagelijks vol overgave sporten en bewegen…maar vinden ze wel voldoende de juiste weg naar een gepaste sport? Kennen clubs en G-sporters de kanalen waar ze de juiste sportmaterialen of specifieke ondersteuning kunnen vinden? Met deze inspiratiegids vinden de gemeenten en steden de juiste tips om de G-sport alle kansen te geven. G-sport Vlaanderen vzw wil meer personen met een handicap aan het sporten krijgen en hen puur sportplezier bezorgen, eender welke handicap ze ook mogen hebben.

De ‘Inspiratiegids G-sport’ wil er enerzijds voor zorgen dat personen met een handicap makkelijker de stap naar sport kunnen zetten, anderzijds dient het ook voor steden en gemeenten die binnen hun (sport)beleid actief inzetten op G-sport.  G-sport Vlaanderen vzw bundelde in deze Inspiratiegids 50 concrete tips aan de hand van zes thema’s. Elk van de zes thema’s geeft goede voorbeelden en nuttige contacten die het verschil maken voor sporters met een handicap.