Gedichtendag start vandaag in Bib Mortsel

MORTSEL – Als je kan genieten van een kleine verzameling woorden in de juiste volgorde, dan is de maand januari in de Mortselse bib zeker iets voor jou. Vandaag start daar een hele maand poëzie naar aanleiding van Gedichtendag.

In de bib van Mortsel zal er vandaag, 13 januari, de eerste regel geschreven worden van het groeigedicht dat je kan aanvullen tot zaterdag 20 januari. Je kan de start vandaag meemaken om 10u45 en ook de expo “De Keuze van de Sirkel” zal worden ingehuldigd.

50 jaar Kunstkring Sirkel
Kunstkring Sirkel bestaat namelijk 50 jaar en dat willen ze vieren. De expo loopt de hele maand januari en omvat een tiental gedichten, aangevuld met schilderijen en sculpturen. En er is ook de Gedichtendag op donderdag 25 januari. Het thema dit jaar is “op de planken”. De bibliotheek brengt samen met Kunstkring Sirkel een poëtisch programma van 19.30 tot 21.00 uur.

Sirkeldichters brengen eigen werk en een favoriet gedicht van een bekend dichter. De bib voorziet een drankje voor de aanwezigen. Is er een gedicht dat je aanspreekt en dat je wil delen met het publiek? Bezorg de tekst vóór 15 januari aan de bibliotheek.

Meer info over dit alles vindt je in de Bibliotheek in de stad Mortsel aan de Eggestraat 32-34 of via de website mortsel.bibliotheek.be

%d bloggers liken dit: