Geitencorrida ging door ondanks sneeuwval

EDEGEM/WILRIJK – Net voor de jaarwisseling richt het district Wilrijk jaarlijks een geitencorrida in rond de kerstmarkt aan de bist. Maar vorig jaar in 2017 moesten de inrichters na een degelijke sneeuwbui deze wedstrijd annuleren en maakten daar meteen de belofte dat de wedstrijd begin 2018 alsnog toch zou doorgaan.

Dit keer geen stratenloop aan de bist maar meer een veldcrossparcour aan sporthal Mariënborg in de Doornstraat en op de grens van Wilrijk en Edegem. En ook de nieuwe datum 3 maart kwam zwaar onder druk te staan door alweer een sneeuwval maar nu op 1 dag voor de wedstrijd.

En gelukkig waren de temperaturen gisteren van die aard dat de meeste sneeuw al weg was voor de eerste wedstrijd op gang werd geschoten. En ondanks het toch niet al te beste weer kwamen vele sportievelingen meelopen op deze geitencorrida in Wilrijk. Er waren afstanden van 400 meter voor de allerkleinsten tot 7500 meter voor de goed geoefende lopers op toch een vrij zwaar crossparcour rond sporthal Marienborg. Wij zetten even de winnaars op een rijtje. Bij de 400 meter wonnen Stien De Backer en Ferre Belmans. Bij de 1200 meter gingen de bloemen naar Nina Wauters en Mats Vaerten. De korte cross verkreeg de winnaars Kevin Kennis en Christel Schenck en de lange cross tenslotte werd gewonnen door Sven Janssens en Hanne Vandersmissen.

Ook uw lokale radio Frekwent was erbij en we hadden er een korte en gezellige babbel met de schepen van sport in het district Wilrijk Dhr Robert Moens.

%d bloggers liken dit: