Geitencorrida verhuist éénmalig naar Marienborgh

EDEGEM/WILRIJK – De Geitencorrida, of memorial Jean Van Onselen, is normaal een stratenloop die jaarlijks gehouden wordt in het centrum van het district Wilrijk rond de kerstperiode. Maar vorig jaar kon deze loop niet doorgaan door een plotse sneeuwbui.

“Inderdaad,” zegt men in Wilrijk. “We hebben toen onze Geitencorrida rond de kerstmarkt noodgedwongen moeten aflassen en deden de belofte om deze later wel in te richten. En laten we nu maar hopen dat de aangekondigde sneeuwbuien van vrijdag weer geen problemen gaan veroorzaken.”

“Dus als de weergoden ons goed gezind zijn wordt deze  loop ingericht nu zaterdag 3 maart 2018 op een mooi en aantrekkelijk crossparcour door de velden en bossen rond sporthal Marienborgh in de Doornstraat 69 op de grens met de gemeente Edegem.”

De inschrijvingen dienen ter plaatse te gebeuren en de lopers kunnen zich omkleden en opfrissen in de kleedruimtes van de sporthal. De af te leggen afstanden bedragen 400 meter (4 tot 8 jaar), 1200 meter (9 tot 12 jaar), 4500 en 7500 meter (vanaf 13 jaar). De eerste start wordt gegeven om 14.30 uur.