Gemeente Boechout investeert in groene ruimte

BOECHOUT

BOECHOUT – In Boechout start volgende week een nieuwe fase in de heraanleg van twee pleinen. Het Sint-Bavoplein (rond de Sint-Bavokerk) en het Jef Van Hoofplein, waar twee lagere scholen en de bibliotheek gelegen zijn, worden grondig aangepakt.

Na de riolerings- en bestratingswerken rond de kerk en voor het bibliotheekgebouw zal de gemeente achter het bibliotheekgebouw een nieuwe groene omgeving inrichten. Een deel van de parking achter het bibliotheekgebouw verdwijnt. Er komen wel elf parkeerplaatsen voor kort parkeren, omzoomd door hagen en aangelegd in grasdals.

Volgens schepen van Dorpsontwikkeling Philip Verstappen heeft het project een grote meerwaarde voor het gebied aan de Steenen Molen: “Het is mooi dat heel dit gebied, van achter de bib en de school tot aan de molen één grote, groene omgeving wordt, een natuurlijke overgang tussen het dorpscentrum, de molen, de dreef en de Bunderkes. Hier gaan veel dorpelingen van kunnen genieten.”

De plannen zijn ambitieus. Achter de bib komt een leestuin met bankjes en stoelen. Een heerlijke plek om uit te blazen met de krant, een magazine of een bibliotheekboek. Bij de school komt er een mooie speelomgeving. Avontuurlijke constructies, heuveltjes en een speeltuig zullen een leuke uitdaging vormen voor de kleintjes. Deze natuurlijke speeltuin sluit aan op de tuintjes van de klassen van de nieuwe kleuterschool, maar kan door alle scholen worden gebruikt.

Ter hoogte van de molen komt er een amfitheater voor kleine voorstellingen of filmprojecties. Bij de aanplantingen en de keuze van de boomsoorten houdt de gemeente rekening met de windvang van de molen. De aanvang van de werken wordt afgestemd op de afwerking van de school/academie en aanleg van het Jef Van Hoofplein.  Vermoedelijke startdatum is voorzien voor einde april / begin mei volgens schepen Philip Verstappen in de gemeente Boechout.