Gemeente Boechout plaatst nieuwe speeltoestellen op Jef Van Hoofplein

BOECHOUT – Op het Jef Van Hoofplein zijn deze week nieuwe speeltoestellen geplaatst. Achter de bib is een groot klimtoestel geïnstalleerd en achter de muziekacademie werd een avontuurlijk speelparcours aangelegd. De toestellen zijn nog niet speelklaar maar worden de komende weken verder afgewerkt.

De her-aanleg van het Jef Van Hoofplein loopt zoals gepland. Net voor de bouwvakantie werd de fiets- en wandelboulevard aangelegd. De klinkerwerken voor en naast de bib zijn intussen afgerond en de groenzone achteraan wordt verder afgewerkt. In de zone achter de bibliotheek en de Academie voor Muziek, Woord en Dans zijn intussen ook de nieuwe speeltoestellen geïnstalleerd. In de groene zone achter de bibliotheek staat nu een grote houten klimconstructie met onder meer een hangbrug, klimplaat en buisglijbaan. Achter de academie werd een avontuurlijk speelparcours geconstrueerd met houten klim- en speeltoestellen.

Schepen Els Augustinus (PRO Boechout-Vremde): ‘Hier kan elk kind aan zijn trekken komen. Met het avontuurlijk speelparcours en de houten klim- en speeltoestellen wilden we alle vaardigheden van spelen aan bod laten komen en dat in een groene zone waar kinderen vrij en veilig kunnen rondlopen. Een investering van de gemeente voor onze jeugd.’

De nieuwe speeltoestellen zijn nog niet speelklaar, maar worden in de loop van de komende weken afgewerkt. Zo wordt er op diverse plaatsen nog ecomulch rond de toestellen geplaatst. Dat is een laag van ecologische houtsnippers die modderige plassen voorkomt, gemakkelijk toegankelijk is, een goede valdemping heeft en onderhoudsarm en duurzaam is. Rond de speelzone wordt er gras gezaaid om een groene zone te creëren waar er kan worden gespeeld en gewandeld. (EM/Foto Gemeente Boechout)

 

×

Hallo!

Klik op een de button hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar studio@radiozuidrand.be
× Heb je ons nodig