Gemeente Boom ondersteunt elk initiatief om bewoners in openlucht te laten bewegen

Bewegen is goed voor lichaam én geest. Het geeft energie, versterkt het lichaam en immuniteitssysteem, vergroot mentale weerbaarheid en verkleint de kans op obesitas. Bij Gym Tonic uit Reet (Rumst) helpen ze hun leden met creatieve oplossingen om ook tijdens de sluiting van hun fysieke locatie de algemene fitheid effectief te onderhouden en te verbeteren. Het professionele sport- en gezondheidscentrum ontwikkelde al een uitgebreid online aanbod en take away fitness pakketten en brengt nu ook de Gym Tonic Fit-O-Meter naar Boom. Met deze fitometer wil Gym Tonic niet enkel haar eigen leden, maar eigenlijk elke Boomenaar in beweging zetten!

Gemeente Boom ondersteunt elk initiatief om bewoners in openlucht te laten bewegen

‘Ook nu blijft het onze missie om onze leden een stevige houvast te geven om in beweging te komen en te blijven. Meer dan dat: we willen eigenlijk elke inwoner van Boom het EFFECT van beweging op het algemene welzijn laten ervaren’ vertelt Ann Van den Rijn, sinds 2002 zaakvoerster van Gym Tonic. ‘Na de positieve reacties over de fitometer in Reet, legden we ook bij de gemeente Boom het voorstel neer om de fitometer in het park van Boom te plaatsen. Het college van burgemeester en schepenen was meteen enthousiast over dit project en zij gaven toestemming om de fit-o-meter te plaatsen’, vertelt Ann verder. De fit-o-meter is gelegen langs de loopomloop van 2 km (rode lus) in het gemeentelijk park van Boom. De fit-o-meter is een ideale manier om op een actieve en veilige manier fysieke en mentale batterij te herbronnen.

Gericht werken aan conditie, kracht, stabiliteit & coördinatie in een prachtige omgeving

De Gym Tonic fit-o-meter start met 3 oefeningen om het lichaam op te warmen en alle spieren en gewrichten gericht los te maken. Eens opgewarmd, zijn er langs het parcours gerichte oefeningen om aan kracht, stabiliteit, coördinatie of evenwicht te werken. Er zijn 6 oefeningen in totaal. Op het einde van het parcours (dat 2 km lang is) worden nog stretchoefeningen getoond. De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen en er wordt gericht advies gegeven voor beginnende, reguliere en fervente sporters. Sporters kiezen zelf of ze wandelen of lopen tussen 2 oefeningen.

Duidelijke instructie van de oefeningen dankzij foto’s en filmpjes.

Op elk paneel langs het parcours staan duidelijke instructies voor het correct uitvoeren van elke oefening. Dit gebeurt middels een foto met begin- en eindpositie. Voor elke oefening is er bovendien ook een instructiefilmpje. Dit kan bekeken worden door de QR-code op het paneel te scannen. Een volledige workout neemt tussen 20-35 minuten in beslag.

%d bloggers liken dit: