Gemeente Edegem trekt ten strijde tegen zwerfvuil

EDEGEM – In de gemeente Edegem wordt de strijd tegen sluikstorters stevig opgedreven. “De meeste inwoners van onze gemeente doen wat ze moeten doen.Maar tegen de hardeleerse enkelingen gaan we strenger optreden,” zegt burgemeester Koen Metsu.

“Wie zich vanaf nu in onze gemeente niet aan het afvalreglement houdt kan zich aan een stevige GAS boete verwachten. Als we her en der onze gemeentelijke vuilbakjes gaan ledigen stellen we meteen vast dat er nadien zakjes met  pmd, papier en gft worden gedeponeerd. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook omdat deze gratis aan het ecopark kunnen worden aangeboden.”

Tijd voor een harde aanpak dus in de gemeente Edegem.We hebben ondertussen onze hotspots en gevoelige sluikstortplaatsen in kaart gebracht en net na het ledigen van de gemeentelijke vuilbakjes zal de politie er extra waakzaam zijn. Indien men deze hardleerse sluikstorters op heterdaad kan betrappen of we na sporenonderzoek bij hen terecht komen is de kans op een GAS boete erg groot. En die kunnen oplopen tot 250 euro zeggen ze in de gemeente Edegem. Ook zullen we dit jaar nog,  om het sluikstorten tegen te gaan op bepaalde plaatsen mobiele camera’s inzetten. En 4 extra personen uit onze diensten zoals gemeenschapswachten krijgen GAS bevoegdheden. Wij hopen alvast met deze regeling onze gemeente Edegem te kunnen vrijwaren van zwerfvuil en sluikstorten zegt ook schepen Goedele Van der Spiegel