Gemeente Hemiksem breidt communicatiemiddelen uit

De voorbije maanden is het belang van een juiste en tijdige gemeentelijke communicatie verder toegenomen. De vele wijzigingen van de veiligheidsraad over de aanpak van de coronacrisis moesten immers snel en correct tot bij onze inwoners geraken.  Gelukkig hadden we in Hemiksem de werking van ons communicatieteam eind vorig jaar al herzien en een extra full time communicatieambtenaar aangesteld zegt burgemeester Luc Bouckaert (CD&V).  We wisten toen nog niet dat deze coronacrisis ons communicatieteam extra zou gaan belasten, maar we hadden wel andere extra communicatiemiddelen voorzien.  Zo zal er eind september opnieuw een Hallo Hemiksem in de brievenbus vallen, we voorzien deze vanaf nu immers 11 maal per jaar (ipv 6 keer per jaar voorheen).

Op deze manier kunnen we ook op papier sneller communiceren om al onze inwoners te bereiken.  Een tweede voordeel is dat er nu extra ruimte is in Hallo Hemiksem voor ons verenigingsleven.   Verenigingen kunnen zichzelf voorstellen en werkingsactiviteiten aankondigen zegt Schepen van Verenigingsleven Koen Scholiers (CD&V).   Verenigingen kunnen de activiteiten elektronisch ingeven zodat ze ook meteen in de app verschijnen.

Tot slot nog een nieuwtje!  De gemeentelijke digitale communicatie krijgt ook een uitbreiding. Na de website, facebook, instagram en de gemeente app, volgt nu de verdere uitbreiding met een eigen videokanaal.  In de toekomst kunnen we ook gemeentelijke video’s en reportages bekijken via www.youtube.com door in het zoekveld gemeente Hemiksem te typen.  Hebben jullie zelf video’s of tips en suggesties? Stuur ze gerust door naar informatie@hemiksem.be

%d bloggers liken dit: