Gemeente Rumst introduceert deze zomer speelpleinwerking

Jaarlijks brengt de gemeente Rumst een zomerbrochure uit die het opvang- en activiteitenaanbod voor kinderen en tieners bundelt. Dit jaar is de speelpleinwerking een belangrijke nieuwigheid.

Elke zomer kunnen kleuters, kinderen van het lager onderwijs en tieners keuze maken uit verschillende vrijetijdskampen én de buitenschoolse kinderopvang. “Vanaf de zomer van 2021 worden de Rumstse jeugdkampen een speelpleinwerking,” kondigt Jurgen Callaerts (N-VA), burgemeester en schepen bevoegd voor Jeugd, aan.

“Van 19 juli tot 6 augustus worden kinderen van 6 tot 11 jaar verwelkomd op het sportcentrum Uitgedekt Schoor voor een speelse, creatieve daginvulling, samen met hun vriendjes. Dit wil zeggen dat ouders nu per dag kunnen inschrijven. Je hoeft dus niet meer in te schrijven voor een volledige week,” vertelt hij. “We organiseren de week nog steeds rond een bepaald thema en we organiseren er elke dag verschillende leuke activiteiten rond”, legt hij uit.

De speelpleinwerking is gericht op kinderen vanaf zes jaar en tieners. Tieners krijgen een apart programma aangeboden. Tijdens de weken waarin speelpleinwerking georganiseerd wordt, vinden kleuters van 2,5 jaar en ouder een warm nestje in de locaties van de buitenschoolse kinderopvang, die een hele zomer activiteiten bieden. Ook hiervoor kan je per dag inschrijven.

De voor- en na-opvang van de speelpleinwerking, die voor kinderen tot 12 jaar mogelijk is, zal ook op de buitenschoolse opvang plaatsvinden. Door de verhuis van BKO Toverbos naar de site van sporthal Uitgedekt Schoor is het mogelijk om op die locatie de voor- en naopvang te organiseren. Daardoor kunnen ook de uren optimaal op elkaar afgestemd worden.

Foto: LaterJay Photography via Pixabay

%d bloggers liken dit: