Gemeentebestuur Lint nodigt je uit om mee een bos te planten in de Luitersheide

LINT – Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken en het klimaat en de biodiversiteit in Lint vooruit te helpen? Ben je graag buiten en hou je ervan om in de natuur te werken? Kom dan op zaterdag 8 december tussen 10 en 16 uur een bos planten in de Luitersheide, recht over het einde van de Zevenhuizenstraat.

De gemeente kocht onlangs enkele weilanden aan de Luitersheide voor een bosuitbreiding. Voor dit bos, dat aansluit bij de bossen van het OCMW Lier, heeft Lint een samenwerking opgezet met BOS+ Vlaanderen, een organisatie die zich inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en in de wereld. Zij maakten een plan op en zochten een sponsor (Eandis) om met streekvereniging Zuidrand een speelplek in te richting ter hoogte van de ingang van het bos aan de fietsostrade. Dankzij het Europees subsidieproject ‘Nature Smart Cities’ kan er tevens worden geïnvesteerd in een nieuwe trage weg en een amfibieënpoel.

Er moeten zo’n 3 500 bomen en struiken worden aangeplant. Hiervoor doet de gemeente beroep op vrijwilligers. Iedereen is vrij om te komen planten, al is het maar voor een uurtje. Heb je een spade, dan mag je deze meebrengen. De gemeente zorgt ervoor dat er een beperkt aantal exemplaren ter beschikking zal zijn. Er wordt ook voor een drankje gezorgd. De eerste boom werd drie maanden geleden aangeplant, door onder meer afscheidnemend schepen Hans Verreyt (Groen, links op de foto). (EM)