Gemeentebestuur plant openingsfeest om nieuwe dorpskern in te huldigen

BOECHOUT – Het is zover: de nieuwe dorpskern van Boechout is bijna klaar. Om alle Boechoutenaren te bedanken voor hun geduld, viert het gemeentebestuur feest en wel op zaterdag 22 juni. Er zal die dag op en rond het Jef Van Hoofplein en het Sint-Bavoplein heel wat te beleven zijn. Een overzicht:

*Om 11 uur is er een yogasessie op de groene zone achter de Muziekacademie. Inschrijven hoeft niet. Breng een matje of handdoek mee.

*Vanaf 12 uur wordt het gras vrijgemaakt voor een picknick. Breng een lunchmandje en dekentje mee en installeer je in het groen.

*Tussendoor is er kinderanimatie en kunnen de kleinsten spelletjes spelen. De Boechoutse Fanfare Los Zaperos – bekend van onder meer Sfinks – zorgt voor ambiance en tussen 13 en 14 uur krijgen de kinderen een ijsje.

*Fan van kubben? Maak een groepje met familie, vrienden of buren en kom tegen 14 uur naar het plein voor een mini kubb-tornooi. Schrijf je vooraf in via vrijetijd@boechout.be.

*In mei ging men met de klassen van de Jan Frans Willemsschool en Sint-Gabriëlschool op zoek naar een leuke naam voor de groenzone achter de Muziekacademie. Die wordt vrijgegeven tijdens een onthullingsmoment rond 13 uur.

*In het nieuwe amfitheater komt illustrator Tom Schoonooghe langs. Hij komt een verhaal vertellen, terwijl hij tegelijk tekent. De vertelling vindt plaats van 12 tot 12u30 uur (voor de leeftijd twee tot zes jaar) en tussen 13 en 13u30 uur (zes+) en is gratis.

*Ook op het Sint-Bavoplein is er wat te beleven. Om 16 uur wordt het plein officieel geopend, worden de fonteinen in werking gezet en trakteert de gemeente met een drankje. Ook de horecazaken zetten hun deuren wagenwijd open.

*Voor de kerk kan je luisteren naar het optreden van MiniMachine P Funk (met onder meer Frank Deruytter, Bert Embrechts, Didier Deruytter en Toni Vitacollona) en dj Hot LiBBs. De optredens eindigen rond 19u30 , maar het feest gaat verder in de horecazaken.

*Tussen 12 en 17 uur kan je in de Sint-Bavokerk een praatje slaan met een archeoloog en antropoloog die de opgravingswerken hebben begeleid. Daarbij werden menselijke skeletten gevonden, die een schat aan informatie geven. Of ben je benieuwd naar oude begravingsrituelen? Het team vertelt er je alles over. Doorlopend is er in de kerk een expo van heemkundige kring Het Speelhof, waarbij je alles leert over de geschiedenis van het Jef Van Hoofplein en zijn bekende naamgever, componist Jef Van Hoof.

*Voor de erfgoedliefhebbers organiseert men nog een erfgoedwandeling waarop je interessante weetjes hoort over de twee pleinen. Er zijn wandelingen om 13, 14 en 15 uur, die starten en eindigen aan de Sint-Bavokerk. Reserveren is niet nodig. Sluit gewoon aan.

*De Hovesesteenweg zal vanaf maandag 24 juni worden opengesteld. Vanaf die dag kan het autoverkeer opnieuw door de dorpskern rijden. (EM/ Foto gemeente Boechout)

%d bloggers liken dit: