Gemeentehuis Schelle blauw verlicht tijdens ‘maand van de strijd tegen dikkedarmkanker’

Het gemeentehuis van Schelle wordt voor het vierde jaar op rij iedere avond in maart symbolisch in blauw licht gezet. Dat gebeurt naar aanleiding van de ‘maand van de dikkedarmkanker’.

In 2018 en 2019 nam Schelle als pilootgemeente het voortouw om de leeftijdsgrens voor het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker te verlagen naar de 50 tot en met 54-jarigen.

Schepen van Welzijn Axel Boen (CD&V): ‘We maakten budget vrij om dit bevolkingsonderzoek voor onze inwoners uit te breiden. Vanaf vorig jaar trok Vlaanderen ons proefproject door naar alle gemeenten.’

Inzetten op preventie

‘De recentste cijfers van 2019 tonen dat 69,3% van de Schelse doelgroep tussen de 50 en 75 jaar deelgenomen heeft aan het bevolkingsonderzoek. Dat is 5% hoger dan de cijfers voor het Vlaamse gewest.

Dikkedarmkanker is een kanker die je makkelijk kan opsporen en waarbij met een tijdige behandeling de kans op genezing groter is. Daarom blijven we dit eenvoudig en gratis onderzoek extra onder te aandacht brengen.
We hopen dat de Schellenaren die de omslag in hun bus krijgen ook effectief aan dit gratis preventief onderzoek deelnemen,’ besluit schepen Axel Boen.

Op www.mijngezondheid.be kan je nakijken wanneer je een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek mag verwachten of bel naar 0800 60160.

%d bloggers liken dit: