Gemeentepersoneel voortaan nog vaker op de fiets

Het personeel van de gemeente Boechout kan voortaan gebruikmaken van vijf elektrische dienstfietsen. Hiermee zet de gemeente in op duurzamere werkverplaatsingen van het eigen personeel. Ook de aankoop van drie elektrische dienstwagens staat op de planning.

De gemeente Boechout investeerde voor zo’n 18.000 euro in vijf elektrische dienstfietsen. “De fietsen zullen gebruikt worden door de medewerkers van onze gemeentewerf. Zij moeten geregeld op verplaatsing werken en gebruikten daarvoor vaak een gewone fiets of wagen. Door de aankoop van elektrische fietsen zullen de dienstwagens nu vaker aan de kant kunnen blijven”, legt burgemeester Koen T’Sijen uit.

CO2-uitstoot verminderen

“De aankoop kadert in ons actieplan om te streven naar een klimaatneutrale en milieuvriendelijke gemeente. Bovendien ondertekenden we het Burgemeestersconvenant 2030 waarbij we de ambitie hebben om de CO2-uitstoot in onze gemeente ten minste met 40% te verminderen”, legt schepen van Klimaat en Duurzaamheid Kris Swaegers uit.

Naast de elektrische fietsen plant de gemeente ook een investering van zo’n 106.000 euro voor de aankoop van 3 elektrische dienstwagens, ter vervanging van de oudere wagens.

%d bloggers liken dit: