Gemeenteraardslid Filip Lecoutre niet op lijst Fan Van Hove

HOVE – Tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie van de gemeentelijke politieke partij Fan Van Hove dat is CD&V samen met OPEN-VLD en onafhankelijken in onze gemeente Hove viel bij sommige aanwezigen op dat huidig gemeenteraadslid Filip Lecoutre niet meer voor komt op deze verkiezingslijst.

Een collega van onze radio legde daarom zijn oor te luisteren bij het huidig gemeenteraadslid in onze gemeente Hove en kreeg er tekst en uitleg. “Ik sta inderdaad niet op de lijst van Fan Van Hove,” zegt Lecoutre. De aanleiding is een verschil in visie en strategie.

“Ik verkies een frisse, toekomstgerichte visie”, zegt het jongste gemeenteraadslid van Hove. “We moeten focussen op een kwaliteitsvolle en professionele dienstverlening van het gemeentebestuur, die meegaat met de toekomst. De komende gemeenteraadsverkiezingen zijn dan ook te cruciaal voor Hove om louter een herkansing van 2012 te zijn.” aldus Lecoutre, die vaststelt dat Fan van Hove met dezelfde top 3 naar de verkiezingen trekt.

De fractieleider van Fan van Hove wordt breed geroemd om zijn dossierkennis en vinnige tussenkomsten in de gemeenteraad. “Ik besef dat mijn beslissing om niet op te komen een aderlating is voor het kartel. Maar ik wil geen afbreuk doen aan mijn visie. Daarvoor is de toekomst van Hove voor mij te belangrijk. Die onafhankelijkheid hebben mijn kiezers dan ook steeds gewaardeerd.”, stelt Lecoutre, die zelf nooit professioneel met politiek is bezig geweest.

“Ik zal mijn mandaat de komende maanden met evenveel inzet als tijdens de voorbije 11 jaar blijven vervullen”, verzekert nog het 35-jarige gemeenteraadslid. “Ik ben al 2 decennia politiek gepassioneerd. Ook na oktober ‘18 zal ik niet zomaar van het politieke toneel verdwijnen aldus nog huidig gemeenteraadslid.