Genootschap Cantecroy zet Kasteel en Sint-Benedictuskerk in de kijker

MORTSEL – Op zondag 22 september, de dag na de jaarmarkt in Mortsel, viert het Genootschap Cantecroy zijn eerste verjaardag. Hierbij zet men het gelijknamige kasteel en de Sint-Benedictuskerk in de kijker, gezien de historische link tussen deze gebouwen. Men wil er een traditie van maken om de Heren en Vrouwen van Cantecroy te herdenken op deze dag.

De twee gebouwen hebben een aantal dingen gemeen:

*de kerk is hersteld en verbouwd met stenen afkomstig van de torens en de omwalling van Cantecroy.

*de Heren en Vrouwen van Cantecroy hadden een grafkelder in de kerk.

*verschillende donaties werden gedaan door de Heren van Cantecroy aan de kerk zoals glasramen, tabernakel, kruisweg, obiits (rouwborden),…

Op het kasteeldomein worden er rondleidingen georganiseerd tussen 12u30 en 14 uur. Hiervoor dient men wel in te schrijven via patrick@genootschapcantecroy.be gezien het beperkt aantal plaatsen. Een vrije bijdrage wordt in dank aanvaard.

Ondertussen wordt verder gewerkt aan een boek over de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Meer informatie over de publicatie volgt in de loop van volgend jaar.

Om de deelnemers de kans te geven zich te verplaatsen naar Sint-Benedictus in de Dorpstraat vindt de misviering plaats om 15 uur. Deze wordt opgeluisterd door het koor Cantabile uit Hove.

Nadien kan men deelnemen aan een rondleiding van 45 minuten in de kerk of ter plaatse nagenieten met een drankje. Iedereen is welkom. (EM)

%d bloggers liken dit: