Gerda Lambrecht wil inzetten op sociale woningen

HOVE – Dat de gemeente Hove te weinig sociale woningen heeft werd nog maar eens duidelijk gemaakt op de vorige gemeenteraad in onze gemeente Hove. Dit keer was het gemeenteraadslid Jos Peeters van de oppositiepartij Fan Van Hove die een stand van zaken vroeg bij Schepen Gerda Lambrecht.

“Ik wil er nogmaals en tot den treuren toe op wijzen dat we sinds vorig jaar in categorie 2B werden onderverdeeld naar aanleiding van onze niet-opvolging van de leegstand in Hove en niet wegens onvoldoende inspanningen om ons vereist aantal sociale huurwoningen te behalen,” antwoordde de Hovese Schepen.

“Het probleem van de leegstand is ondertussen aangepakt en ook de sociale woningen zullen we niet over het hoofd zien. Het probleem is trouwens niet nieuw. Ook in het vorige gemeentebestuur toen wij nog geen deel uitmaakten van de meerderheid bestond dit probleem al. En zo een dossier opstarten doe je niet zomaar van vandaag op morgen. Wat niet wil zeggen dat we het naast ons neerleggen. In het dossier Van Hemeldonckstraat hadden we al 3 wooneenheden sociale woningen voorzien.”

“Maar daar werd dan eentje weer ingepikt door het OCMW via onze meerderheidspartner. Het project Rene Verbeecklaan zou bv al goed zijn voor een 25 tal sociale huurwoningen en misschien kan er ook in het project Matexi wel rekening mee gehouden worden.”

Dus ambitie en goodwill genoeg bij de huidige Schepen Gerda Lambrecht in de gemeente Hove. “Er zitten enkele dossiers in de wel gekende pijplijn en we hopen dat we deze kunnen verwezenlijken in een volgende legislatuur aldus nog,” schepen Gerda Lambrecht.