Gevaarlijke affiches aan deuren Sint-Benedictuskerk

MORTSEL – Flink wat opschudding langs de Dorpsstraat in Mortsel dorp afgelopen week donderdag. De voorbijgangers aan de Sint Benedictuskerk merkten er op de toegangsdeuren de welbekende gele gevarenaffiches met doodskop op.

Heel wat mensen begrepen het niet zo goed en anderen gingen hiervoor ten rade bij de pastoor en de parochie. Daar kregen ze te horen dat het er allemaal eigenlijk er veel erger uitzag dan het was. “We hebben al een tijdje te maken met houtworm in onze kerk,” vertelde Denis Buntinckx namens de parochie. “En daarvoor cantacteerden we een gespecialiseerde firma die het hout in de kerk kwam inpakken in plastic en er daarna een gas heeft ingespoten om de houtworm te doden. Natuurlijk is het ingespoten gas ook niet zo gezond voor de mens en daarom hebben we de toegang tot de kerk even afgesloten.”

“De firma hing dan nadien deze gele affiches op met daarop Toegang verboden – Levensgevaar – Giftig Gas. Maar eigenlijk komt het er op neer dat we dit weekend na een grondige ventilatie de kerkdeuren weer kunnen openzetten voor het publiek. Meer is er echt niet aan de hand in onze erg mooie Sint-Benedictuskerk in Mortsel Dorp,” sluit Buntinckx af.

%d bloggers liken dit: