Gilliot & Roelants Tegelmuseum Hemiksem ook in de maand februari gesloten maar Hemiksemnaren kunnen de laatste brochure online nu al bestellen

De combinatie van de situatie rond covid-19, alsook het slechte weer (het museum is niet verwarmd) heeft het bestuur van het museum ertoe gebracht ook in februari de deuren gesloten te houden.

“In de wintermaanden doen we sowieso enkel de eerste zondag van de maand open. Er zijn dan minder passanten in het abdijpark en de temperatuur in het museum ligt ook tamelijk laag. Dat is voor de bezoekers minder een probleem dan voor de vrijwilligers”, aldus Stefan Van Linden, voorzitter van het beheersorgaan van het gemeentelijke museum.“Daarbij komt nu ook dat er wel wat coronamaatregelen getroffen moeten worden om alles veilig te laten verlopen. Je moet jezelf dan de vraag stellen of het sop de kool nog waard is. We sparen onze vrijwilligers dan liever voor het hoogseizoen. Hopelijk kunnen we tegen dan weer veel individuele bezoekers en groepsbezoeken verwachten.

We gaan dan ook sowieso van start met onze art-nouveau tentoonstelling.” Geïnteresseerden moeten niet op hun honger blijven zitten. Inwoners van Hemiksem of de buurgemeenten kunnen de nieuwe publicatie “Verglaasde Elegantie”, die €5 kost, online bestellen en gratis thuis laten leveren.

Meer info op de website van het museum: https://gilliottegelmuseum.be/nieuws

%d bloggers liken dit: