Goed nieuws in verband met bereikbaarheid van de Krijgsbaan in Mortsel

MORTSEL – Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft goed nieuws in verband met de lokale bereikbaarheid in de omgeving van de werken aan de Krijgsbaan in Mortsel.

Tijdens de huidige fase van de werken was oorspronkelijk in september/oktober een aparte deelfase voorzien voor het maken van een doorsteek voor de nieuwe riolering. Tijdens deze deelfase zou de Krijgsbaan gedurende één weekend volledig worden onderbroken voor het verkeer.

De aannemer zal de doorsteek van de riolering nu in twee helften uitvoeren (noord- en zuidzijde apart langs de kant waar wordt gewerkt. Dit houdt in dat er geen weekend meer nodig is waarin de Krijgsbaan volledig wordt afgesloten.

Eerder gaf men mee dat er een verbod werd ingesteld dat verkeer op de Krijgsbaan komende van Wilrijk verbiedt om linksaf te slaan naar de Heirbaan. In overleg met de stad Mortsel en de lokale politie werd beslist om deze tijdelijke maatregel op te heffen.

De toegang tot de Heirbaan is dus opnieuw mogelijk vanuit beide richtingen, zowel komende van Borsbeek als komende van Wilrijk. Voor een goed begrip: het éénrichtingsverkeer op de Krijgsbaan blijft wel gewoon gelden voor de volledige duur van de werken. (EM)

%d bloggers liken dit: