Griezelparade trekt door de straten van Edegem

EDEGEM – Op donderdag 31 oktober organiseren vzw Pegode, de Edegemse bibliotheek, scholen en verenigingen een griezelparade door de straten van Edegem.

Schepen Koen Michiels (N-VA): ‘De parade heeft als thema: ‘Zorgen voor morgen: we jagen ze weg’ .Met een kleurrijke stoet van griezels trekken we al feestend, dansend, zingend, springend door de straten en verdrijven we de zorgen van al wie we tegenkomen. Edegem mag zich verwachten aan een optocht vol muziek, verhalen en spektakel.’

Om 19 uur vertrekt een stoet van zorgenjagers onder leiding van acteur en verteller Eric Baranyanka aan ’t Meihof in de Hovestraat. Daarna loopt de route, die 2,2 kilometer lang is, onder meer langs de brandweerkazerne, het kerkhof, de Sint-Antoniuskerk en het Gemeenteplein, waar de winnende gedichten van de schrijfwedstrijd ‘Zorgen voor morgen’ worden voorgedragen.

De parade wordt muzikaal opgeluisterd door de Braziliaanse percussie van Coco Ralado en langs de route mag je je verwachten aan allerlei griezelige animatie. Daarvoor werkt men samen met de Edegemse scholen, de brandweer, toneelverenigingen, handelaars en heel wat vrijwilligers.

Buurtbewoners wordt gevraagd om hun huis te versieren in Halloweensfeer en om de winnende gedichten van de schrijfwedstrijd aan hun raam uit te hangen. Wie de stoet voorbij ziet komen, kan zijn eigen zorgen voor morgen meegeven.

De optocht eindigt in ’t Meihof met een verbrandingsritueel met vuurspuwers. Daarna kan er nog verder worden gefeest bij een drankje of een griezelig hapje van Tom Bar Barista, Soep’t erin en Ecotariër.

Kinderen onder de twaalf jaar mogen enkel meelopen onder begeleiding van een volwassene. (EM)

%d bloggers liken dit: