Groeiend Blue Bike-systeem spaarde nu al 280 000 autoritten uit

MECHELEN – Dit jaar boekte Blue-bike al zo’n 25 procent groei ten opzichte van 2018. Mede hierdoor bereikte het deeIsysteem, dat onder meer aanwezig is in de stations van Boechout, Kontich/Lint en Mortsel Oude God een belangrijke mijlpaal.

Blue-bike realiseerde zijn miljoenste Blue-bikerit sinds de start van het deelsysteem in 2011. Dat viert Blue-bike samen met zijn abonnees, die de modal shift dagelijks in de praktijk brengen, tijdens de week van de mobiliteit. De vraag naar Blue-bikes is dit jaar groter dan ooit. Dit jaar werden er namelijk al 174 000 Blue-bikeritten gemaakt, dat is een groei van 25 procent ten opzichte van het vorige jaar. Met het bereiken van de miljoenste Blue-bikerit, heeft het deelsysteem sinds de start in 2011 al zo’n 280 000 autoritten uitgespaard.

Op heel wat Blue-bikelocaties werden dit jaar fietsen bijgeplaatst om de stijgende vraag naar Bluebikes te compenseren. Die vraag naar Blue-bikes is dit jaar groter dan ooit. Directeur van Blue-mobility Bram Dousselaere: ‘De stijgende vraag naar onze deelfietsen en bij uitbreiding naar deelmobiliteit kunnen we op een dag als vandaag, midden in de Week van de Mobiliteit, alleen maar toejuichen. Wij blijven dan ook op zoek naar mobi-punten waar we onze deelfietsen kunnen plaatsen om de verplaatsing van de OV-reiziger in de toekomst nog vlotter en comfortabeler te maken.’ De stijging van dit is jaar is goed voor zo’n 174 000 ritten in 2019.

Blue-bike plaatste dit jaar fietsen bij in onder meer Tienen, Antwerpen-Berchem, Leuven en Mechelen. Bovendien kwamen er ook extra Blue-bikelocaties bij waaronder station Izegem en Antwerpen-Zuid. Dit jaar volgt er ook nog een extra locatie in Brugge en opent Blue-bike een nieuwe locatie in Heverlee en aan het station van Beveren.

Gebruikers werden vandaag ter ere van de miljoenste rit feestelijk ontvangen aan de Blue-bikelocatie in Mechelen. Dat de miljoenste Blue-bikerit in Mechelen werd gemaakt is geen toeval. Het is namelijk één van de populairste Blue-bikelocaties. Hier groeit het aantal ritten zelfs met zo’n 47 procent tegenover dezelfde periode in 2018, goed voor dit jaar al zo’n 14 000 ritten. Mechels schepen Alexander Vandersmissen (Open Vld): ‘In Mechelen wordt jaar na jaar meer gefietst, zowel met de eigen fiets als met bijvoorbeeld de Blue-bikes die een uitstekende oplossing bieden voor de zogenoemde last mile van het station naar de eindbestemming. Steeds meer Mechelaars en bezoekers van onze stad gebruiken dan ook deze blauwe fietsen en de samenwerking met Blue-bike loopt dan ook heel vlot. In het begin van dit jaar breidden we het aantal fietsen in Mechelen nog uit en we bekijken uiteraard of er in de nabije toekomst nog extra uitbreidingen mogelijk zijn.’

De maker van de miljoenste Blue-bikerit werd vandaag in Mechelen in de bloemetjes gezet. Ze zal nog tot het einde van het jaar gratis fietsen (zie foto Blue Bike). Ook passerende Blue-bike-abonnees aan het station van Mechelen werden verwend door een feestelijke ontvangst aan de automaat waar ze een cupcakes en een goodiebag met onder meer fluo hesje ontvingen.

Uit onderzoek blijkt dat 28 procent van de Blue-bikeritten voordien verplaatsingen met de auto waren. Dit wil zeggen dat alle Blue-bikegebruikers samen sinds 2011 als zo’n 280 000 autoritten hebben uitgespaard. (EM)

%d bloggers liken dit: