Groen/Gangmaker organiseert zoektocht naar ‘bewust verloren voorwerpen’

BOECHOUT – Op zaterdag 20 april organiseert Groen/Gangmaker haar eerste grote ‘bewustverlorenvoorwerpenzoektocht in Boechout’. Men start om 9u30 aan het Sfinks-café. Met een zak vol pardoes verloren voorwerpen komt men daar opnieuw rond 12u30.

Deelnemers zoeken in het landschap in bermen en beken, op voetpaden en trage wegen, in struiken en parken naar opzettelijk achtergelaten objecten die daar niet thuishoren en verzamelen die met het aangeboden materiaal.

Er wordt jacht gemaakt op beschimmelde colaflessen, afgedankte huishoudtoestellen, stickerboeken van lokale helden: op gewoon alle onbruikbare eigendommen die zijn nagelaten aan de publieke ruimte.

Het heeft geen zin om op vrijdagavond niet langer nuttige koelkasten of lege blikjes ergens ter velde achter te laten om zaterdagvoormiddag te kunnen pronken met je vangst. Het is immers geen wedstrijd en er vallen geen prijzen te winnen. Groen/Gangmaker maakt zich sterk dat in Boechout genoeg bewust verloren voorwerpen te vinden zijn. ‘Het doel is om het landschap schoner te maken door op korte tijd zo veel mogelijk van deze objecten te verzamelen zonder het geloof in de mensheid te verliezen’, heet het.

Meer info bij daniel.grillet@telenet.be en groengangmakerbv@gmail.com. (EM/foto boechout.be)