Groen verstuurt samen met Edegemnaar 10.000 bedankingskaartjes voor Edegems gemeentepersoneel

Met spijt in het hart nemen we in juni afscheid van een groot deel van ons fantastisch gemeentepersoneel. Het gevolg van de extreme bezuinigingen door het N-VA bestuur. Een politieke keuze waar wij met Groen niet achter kunnen staan. Het had ook anders gekund.

“Met een massale briefkaartactie willen we alle personeelsleden bedanken voor hun jarenlange inzet. Zij werkten mee aan een warm, proper, veilig, klantgericht, creatief, muzikaal, speels… Edegem”, zegt fractieleidster Sien Pillot.

“Deze week krijgt elk Edegems gezin een bedankingskaart in de brievenbus met de vraag om deze op te sturen naar het gemeentepersoneel. 10.000 bedankingskaartjes zullen zo verstuurd worden”, aldus Sien Pillot.

De briefkaart kan ook digitaal verstuurd worden. Je kan de kaart ook downloaden via www.groenedegem.net/merci en per mail versturen naar lokaalbestuur@edegem.be.

Het belang van een sterk lokaal bestuur in coronatijd

De afgelopen maanden zagen we een ongezien inzet en flexibileit van het gemeentepersoneel tijdens de coronacrisis. Personeel werd op andere diensten ingeschakeld, zorgde voor de bedeling van mondmaskers en veiligheidsmateriaal, maakte bijkomende kinderopvangmogelijk in de scholen, bleef werken op het ecopark of bij de vuilnisophaling in moeilijke omstandigheden, enzovoort.

“De coronacrisis leerde hoe belangrijk het is om een sterk lokaal bestuur te hebben, met gemotiveerd personeel, dat zich flexibel kan reorganiseren als het nodig is. N-VA gooit alles buiten dat vandaag belangrijk is gebleken”, gaat Sien Pillot verder. “Voor de crisis noemde N-VA dat het ‘ontzorgen’ van de gemeente van een aantal taken die volgens haar perfect door de privé kunnen gebeuren. Vandaag kunnen we ons alleen maar écht zorgen maken. Ondanks de crisis en de lessen die we daaruit kunnen trekken, blijft ze driest verder snoeien. Op het einde van deze maand staat bijna de helft van het gemeentepersoneel op straat staat en zijn essentiële diensten die een gemeente een gemeenschap maken, afgestoten, verpatst of gewoon geschrapt. Zonder een woord van dank. Ook daarom is onze actie nodig.”

%d bloggers liken dit: