Groep BerCoHof bouwt duurzaam cohousingproject op site Berkenhof

EDEGEM – Op de site van het Berkenhof in de Kontichstraat 46-48, wil meneen cohousingproject laten realiseren, een woonconcept waarbij private woningen gecombineerd worden met gemeenschappelijke functies. Via een marktbevraging zocht én vond Edegem een groep die het terrein zal kopen om er zelf een cohousingproject te realiseren.

“Die keuze maakten we niet alleen zeggen ze in de gemeente. Tijdens de klankbordgroep op 10 januari jl gingen we het gesprek aan met de buurtbewoners en andere geïnteresseerden en lieten we hen mee beslissen”, vertelt schepen voor wonen Brigitte Vermeulen-Goris.

“In Edegem zijn we fan van participatie. Het maakt projecten zoveel beter.” De site Berkenhof, het domein waar enkele jaren geleden nog het belastingkantoor en enkele gemeentediensten gevestigd waren, is al enkele jaren niet meer in gebruik als administratieve zone. De locatie is uitstekend geschikt voor een duurzaam woonproject. Edegem koos ervoor om de locatie niet op de markt te zetten als een zone voor een klassiek woonproject maar om te experimenteren met het cohousingconcept.

Via een marktbevraging ging de gemeente op zoek naar geschikte kandidaten. Uit de ingediende dossiers werden afgelopen najaar vier kandidaturen geselecteerd. De groepen kregen tot  december 2017 de tijd om een projectvoorstel te maken. Eind januari 2018 koos het gemeentebestuur een kandidaat. De groep BerCoHof met het voorlopige ontwerp van DAMarchitecten kon zowel de jury als de klankbordgroep overtuigen met een sterk dossier. In de zomer van 2019 kan de groep  starten met de bouwwerken.

%d bloggers liken dit: