Grootscheepse verkeersactie aan de N177 in Boom

De federale wegpolitie, politiezones HEKLA en RUPEL hebben donderdag samen met de sociale inspectiediensten, de Vlaamse Belastingsdienst en de douane een grootscheepse verkeersactie gehouden aan de N177 in Boom. Tijdens de actie werd voor bijna €20.000 euro aan achterstallige boetes geïnd. Drie bestuurders reden met rode diesel, goed voor samen €2.250 aan boetes.

De actie duurde de hele dag. “Motorrijders van de lokale en federale politie haalden voornamelijk vrachtwagens van de A12 en N177 om ze aan een controle te onderwerpen”, licht hoofdinspecteur Kris Van Bulck van politiezone Rupel toe. “Zo werd er gecontroleerd op overlading, de ladingzekering en administratie. Maar ook bestelwagens werden voor een controle aan de kant gezet. Wij houden op regelmatige basis dergelijke controleacties, temeer omdat er drukke verkeersaders op ons grondgebied liggen. Momenteel loopt er ook een provinciale campagne voor controles op zwaar vervoer. Als er ongevallen met vrachtwagens gebeuren, zijn de gevolgen vaak heel ernstig. Gelijktijdig controleren de inspectiediensten ook op illegale arbeid en sociale fraude.”

In totaal werden een honderdtal vracht- en bestelwagens aan de kant gezet voor een controle. Zeven truckers moesten een boete betalen omdat ze overladen of foutief geladen waren, zes kregen een pv omdat hun keuring niet in orde was en twee chauffeurs reden zonder geldig rijbewijs rond. Daarnaast werden nog kleinere verkeersinbreuken vastgesteld.

Foto: Lokale PolitieZone Rupel

%d bloggers liken dit: