Grootste Tesla-laadstation van het land opent in Edegem

Er is goed nieuws voor Tesla-rijders in de Antwerpse zuidrand, want in Edegem is zonet een nieuw Super charger station geopend, en wat meer is, het is zelfs het grootste van België. Het gaat om een samenwerking tussen het hotel en congrescentrum Ter Elst. Uitbater Tom Hendrickx verwacht alvast extra cliënteel. De in totaal achttien nieuwe snelladers kunnen Tesla’s in twintig minuten halfvol opladen, en in veertig minuten een mooië 80%.

Zo vormt Edegem mee een schakel in een Europees systeem van 450 snellaadpunten waarmee de bezitters van de premium elektrische voertuigen zich relatief snel zullen kunnen verplaatsen.
In ons land zijn er ook nog zo’n tweehonderd publieke locaties, aan bijvoorbeeld hotels en winkels, waar het laden wat trager gaat. De autofabrikant zelf ziet in de nieuwe locatie alvast een belangrijke stap in de goede richting voor reizigers die via de E19 rijden, een stelling die Tom Hendrickx, general manager van Ter Elst, zeker kan beamen.

“Dit station vervangt de eerdere locatie in Aartselaar, waar de acht superchargers door een verkooppunt worden gebruikt”, aldus Tom. “Er was daar ook geen uitbreidingsruimte meer.
En ook de verkeerssituatie aan de drukke A12 was in feite niet ideaal.” Ter Elst en Tesla zijn daarop een samenwerking aangegaan. Minstens tien jaar lang mag de autofabrikant er de laders op een parking installeren voor haar klanten. Voor Ter Elst zelf is het ook een goede zaak, meent Hendrickx. “We zijn een groot congrescentrum, met heel wat bedrijven in de buurt. Verschillende ondernemers rijden intussen met een Tesla en kunnen hier dus prima terecht. Dit gaat zeker extra cliënteel opleveren zegt Hendrickx. Ook al omdat we hier vlakbij de E19 liggen, zo kan je hier ook op doorrit komen laden, met een koffie en internet erbij.

Het bedrijf ook zo’n drie universele laders, en dit om alle soorten elektrische auto’s aan te kunnen, en dat aantal wil men nog gaan verdubbelen. In Vlaanderen zijn er intussen zo’n negen oplaadpunten. Volgens de website van Tesla is nog een nieuw snellaadstation gepland in Turnhout. De timing en locatie daarvan zijn nog niet bekend.

Foto: ©Ter Elst

%d bloggers liken dit: