GTI Mortsel zorgt voor primeur door aankoop van geavanceerde CNC-machine

MORTSEL – Met een draaibank kan je draaien, met een freesmachine …frezen. Met het technologisch hoogstandje van het GTI Mortsel combineer je het beste van beide werelden, want je kan er zowel mee frezen als draaien al ligt het accent wel op dat laatste.

Op die manier wordt het industrieel interessant omdat je verschillende manipulaties op één en dezelfde machine kan uitvoeren wat het risico op fouten vermindert. Het GTI Mortsel is nu de enige school is die zo’n geavanceerde CNC-machine in huis heeft en dit mede dankzij lokaal bestuur Mortsel dat financiële steun bood.

Op aanraden van de stagegevers uit de industrie en om helemaal bij te blijven, koos men voor deze machine die wordt aangestuurd door middel van software. De leerling maakt een tekening in een 3-D Cad pakket. Cad staat voor Computer Aided Design. Een 3-D Cam pakket (computer aided manufactory) zet de tekening in kwestie om naar een taal die de machine begrijpt. Zowel de leerlingen van 6 mechanische vormgevingstechnieken en electro-mechanica als deze van 6 werktuigmachines en het 7de jaar computergestuurde werktuigmachines, gaan ermee aan de slag., dit alles onder begeleiding van CNC-experten Walter Nauwelaerts en Tim Cornelissens.

Op vrijdag 3 mei om 18u30 huldigt men deze primeur officieel en feestelijk in. (EM)