Harmonie De Xaverianen viert heel het weekend feest

AARTSELAAR – Dit jaar bestaat de harmonie De Xaverianen in de gemeente Aartselaar 145 jaar en dat moet uiteraard gevierd worden. Deze viering begon gisteren al met een 1e grote algemene Quiz voor iedereen. Maar ook vandaag en morgen kan je in Aartselaar terecht om te komen meevieren.

Vandaag is er de apotheose om 20 uur met een groot Simultaan concert. Het is de bedoeling dat onze harmonie eerst vier werken zal spelen en nadien zal vervangen worden door de Koninklijke Harmonie Rupelzonen die 5 werken zullen spelen. Na de pauze zullen beide orkesten dan samen op het podium staan voor een stuk van Philip Sparke, de bekendste hedendaagse Britse componist voor HaFaBra-werken.

De muziek zal dan misschien iets minder bekend zijn bij het grote publiek, maar is zeer afwisselend en ligt steeds goed in het oor. En als je dan weet dat dit gebracht wordt door meer dan 100 muzikanten op het podium dan weet je dat het zowiezo iets speciaal wordt. En ook morgen zondag kan je nog in Aartselaar terecht bij de Xaverianen om 14.30u voor de familievoorstelling ‘Alleendje’, voor kinderen van 5 tot 9 jaar. Daarin gaat het over een lelijk eendje dat geboren is in een bakje vol met schone eendjes.

Dit zal dan weer een samenwerking worden met de Academie van Wilrijk zegt men in Aartselaar. Voor tickets van deze schitterende momenten van zowel vanavond als morgen kan je nog terecht op het nummer 0486/03 46 28 of alles nalezen op de website www.xaverianen.be.

%d bloggers liken dit: