Heel wat aanwezigen op eerste plogging

BOECHOUT/VREMDE – Sommige mensen hadden er misschien nog nooit van gehoord. Maar daar is nu verandering in gekomen. Een plogging is overgewaaid uit Zweden en het komt er op neer dat je tijdens je sportieve loopmomenten je meteen ook nuttig maakt voor onze samenleving door het hier en daar verzamelen van huisvuil in een kleine plastiek zak en dat je deze uitkiepert in een grote huisvuilzak bij het beëindigen van je jogging.

Dat was de inzet van een actie die Groen-gangmaker Boechout samen op poten heeft gezet met de lokale afdeling van de politieke partij Groen in Boechout-Vremde. Deze mensen hadden opgeroepen voor een grote plogging op zaterdagochtend met als beginpunt de kerk in de deelgemeente Vremde.

En dat er echt nood is aan zo een actie mag wel duidelijk zijn. Er kwamen enkele tientallen mensen op af waaronder opvallend heel wat gezinnen met jonge kinderen. “De plogging zelf duurde bijna 3 uur en er werd door deze sportieve mensen maar liefst om en bij de 350kg vuil opgehaald waarrond heel wat PMDen vooral blik. Wat een geluk dat onze gemeente door toedoen van onze partij in de zwerfvuilalliantie is gestapt,” vertelde milieuschepen Mik Renders na deze actie.

“Ik wil graag iedereen uitdrukkelijk bedanken voor hun komst en hun schitterende hulp. Sommige jonge kinderen hadden zelfs van die kleine vuilknijpers bij zegt de heer Renders. Vooral de grachten die we tegenkwamen waren eigenlijk een schandaal met autobanden, condooms, een rugzak en zelfs volledig gevulde vuilniszakken. En dat in een gemeente waar sowieso al zwaar wordt ingezet op milieu. Het is toch eigenlijk iets wat anno 2018 niet meer mogelijk zou mogen worden geacht,” sloot de schepen deze schitterende actievoormiddag af in de gemeente Boechout-Vremde.