Hekwerk aan George Van Raemdonckpark in Boechout krijgt restauratie

De gemeente Boechout ontvangt een premie van Onroerend Erfgoed Vlaanderen voor de restauratie van het geklasseerde hekwerk aan het George Van Raemdonckpark. Het hekwerk wordt op 25 en 26 augustus weggenomen.

Onroerend Erfgoed Vlaanderen heeft de gemeente een erfgoedpremie van ruim 54.000 euro toegekend voor de restauratie van het historische hekwerk aan het George Van Raemdonckpark. Schepen van Erfgoed en Patrimonium Philip Verstappen: “Om deze werken uit te voeren, sloot de gemeente een samenwerkingsovereenkomst af met Kempens Landschap. De premie bedraagt 70% van de totale restauratiekost van ruim 77.000 euro.

Het George Van Raemdonckpark in het centrum is een onderdeel van het dorpsgezicht ‘Landhuizen en omgevende tuinen’, dat in 1993 werd beschermd. De provincie maakte in 2017 voor het park een erfgoedbeheerplan op. “De restauratie van dit historisch hekwerk draagt bij tot het behoud en de herwaardering van de erfgoedelementen en -kenmerken, eigen aan het park”, zegt Philip Verstappen. “Het park vervult een belangrijke rol als ontspannings-, groen-, en speelruimte in ons dorp. Dankzij deze restauratie verbeteren we weer een stukje van het uitzicht van het openbaar domein.”

De restauratie zal drie maanden duren en gebeurt in het atelier van Smego. Het hekwerk wordt op 25 en 26 augustus weggenomen. Ter hoogte van het park kan er die dagen niet geparkeerd worden. Op 27 en 29 augustus wordt de fundering van het hekwerk uitgebroken. Op die dagen wordt de rijbaan aan het park afgesloten. Voor alle verkeer is er in een omleiding voorzien.

%d bloggers liken dit: