Herinrichting Krijgsbaan (R11): werken hervatten op vrijdag 10 april

Na een werfstilstand van een drietal weken door de coronacrisis start de aannemer eind deze week opnieuw met werken. Het is de bedoeling om de activiteiten volledig te hervatten, weliswaar met respect voor de opgelegde veiligheidsmaatregelen.

Aansluiting Heirbaan afgesloten op vrijdag 10 april

Vanaf vrijdag 10 april start de aannemer met het asfalteren van de volledige noordzijde (rijrichting Mortsel) van de Krijgsbaan, van het kruispunt met de Heirbaan tot aan de Eggestraat. De Heirbaan is daardoor (enkel) op vrijdag 10 april gedurende één dag volledig afgesloten ter hoogte van de Krijgsbaan, zowel vanuit Wilrijk als Borsbeek. Handelszaken en woningen in de Heirbaan zijn die dag uitsluitend via de Liersesteenweg bereikbaar.

Verkeerssituatie op vrijdag 10 april tijdens asfaltwerken kruispunt Heirbaan.

De aannemer probeert vrijdag zo ver mogelijk te asfalteren, maar vermoedelijk zal hij de volledige noordzijde niet in één keer kunnen afwerken. Maandag 13 en dinsdag 14 april heeft de aannemer verlof en werkt hij niet. Woensdag 15 april worden de asfaltwerken verder afgerond.

Aansluiting Fortstraat drietal weken afgesloten vanaf donderdag 16 april

Donderdag 16 april brengt de aannemer de wegmarkeringen aan op het nieuwe stuk rijweg (noordkant) van de Krijgbaan. Diezelfde dag, in de late namiddag, verhuist de werfzone naar de zuidkant (rijrichting Borsbeek) van de rijweg. Het is de start van de laatste fase tussen de Eggestraat en de Fortstraat, inclusief het kruispunt. De herinrichting van de Krijgsbaan moet tegen de 2de helft van juni volledig klaar zijn.

Vanaf donderdag 16 april gelden de volgende maatregelen:

Het kruispunt met de Fortstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Krijgsbaan. We doen er alles aan om de afsluiting tot maximum drie weken te beperken. Via het Stadsplein blijven woningen in de Fortstraat bereikbaar.

De parking op het Fortplein is uitsluitend bereikbaar via de Neerhoevelaan.

De Neerhoevelaan zal, net zolang als de Fortstraat afgesloten is, een drietal weken uitsluitend bereikbaar zijn via de Heirbaan en de Drabstraat. Dat komt omdat het verkeer aan de bovenzijde van de rijweg rijdt en dus niet langer rechtstreeks vanaf de Krijgsbaan de Neerhoevelaan kan indraaien. Wegrijden uit de Neerhoevelaan blijft wel mogelijk.

De Grotenhof wordt tot het einde van de werken, midden juni, afgesloten ter hoogte van de Krijgsbaan. De ontsluiting gebeurt via het Stadsplein. In de Grotenhof is daardoor tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk.Verkeerssituatie vanaf donderdag 16 april tijdens werken kruispunt Fortstraat.

Verkeersmaatregelen voor autoverkeer en fietsers vanaf donderdag 16 april

Het uitgangspunt blijft dat verkeer op de Krijgsbaan steeds in één richting naar Borsbeek kan blijven rijden. Vanaf donderdag 16 april rijdt verkeer via de nieuwe rijstrook aan de bovenzijde van de rijweg. De parkeerstrook aan die kant van de weg komt ook terug vrij.

Doorgaand verkeer in de richting van Wilrijk volgt nog steeds de omleiding via de ring van Antwerpen.

Fietsers en bromfietsers volgen nog tot 16 april in beide richtingen de huidige omleiding via de Oude Spoorweg. Nadien kunnen ze gebruikmaken van het vernieuwde fietspad aan de kant van ‘den Berm’.

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/mortsel vind je altijd de meest recente informatie over het project. Heb je nog vragen na het lezen van deze nieuwsbrief? Dan kan je terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur door te mailen naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of te bellen op 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).

%d bloggers liken dit: