Herstellingswerken aan de onderbouw van de autostradebrug over de Beneden-Nete in Rumst

Van 12 april tot midden september 2021 voert De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de onderbouw van de autostradebrug over de Beneden-Nete in Rumst. De impact op het wegverkeer is beperkt. De scheepvaart moet rekening houden met een beperkte doorvaartbreedte.

Op maandag 12 april start De Vlaamse Waterweg nv met de renovatie van de onderbouw van de autostradebrug (E19) over de Beneden-Nete in Rumst. De onderbouw van de 50 jaar oude brug vertoonde tekenen van slijtage. Herstellingen zijn dus noodzakelijk.

Concreet zal een gespecialiseerd aannemer de nodige betonherstellingen doen, zowel boven als onder de waterlijn. Ook vernieuwd hij het waterafvoersysteem en het geleidingswerk dat de brugpijlers bij aanvaring moet beschermen. Zonder onvoorziene zaken duren de werken tot midden september.

Het jaagpad langs de Beneden-Nete blijft tijdens de werken gewoon toegankelijk ter hoogte van de brug. De aannemer voorziet de nodige signalisatie voor de jaagpadgebruiker. Ook voor het verkeer op de autosnelweg E19 op de brug is de impact nihil.

De werken gebeuren vanop een ponton onder de brug. Daardoor is de doorvaartbreedte op de Beneden-Nete beperkt. Schepen kunnen alleen beurtelings passeren.

%d bloggers liken dit: