Het bankje – Coronaveilig theater in Edegem

Verhalen luisteren op een bankje

Tijdens de zomer van 2020 kon je op verschillende bankjes in Edegem QR-codes vinden. Daarmee kon je een podcast ‘Het Bankje’ van OPENDOEK beluisteren. “Het project was een succes en daarom stapt Edegem in op de nieuwe editie. Je zal de podcast kunnen beluisteren van 1 juli tot 30 september 2021 op 20 banken verspreid over onze gemeente”, vertelt een enthousiaste schepen voor cultuur Koen Michiels.

“Tijdens dit coronaveilig luistertheater neem je komende zomer tijdens je wandeling of een fietstocht plaats op een bankje. Je scant de code met je smartphone en bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit”, legt Michiels uit. “Het Bankje is niet alleen laagdrempelig voor de luisteraars, het is ook een heel eenvoudige manier om met beperkte ingrepen ruimte te maken voor theater in onze gemeente én het is bovendien 100 procent coronaproof.”

‘Het bankje’, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK, de koepel van het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Meer dan 80 amateurkunstenaars werkten mee aan deze podcast die bestaat uit 20 dialogen. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in een wervelende podcast waarbij je helemaal in het verhaal kan kruipen.

%d bloggers liken dit: