Het jongerenaanbod van het CAW in Duffel verhuist naar nieuwe locatie

Lokaal bestuur Duffel heeft in overleg met het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) beslist om het jongerenaanbod (JAC) verder te zetten. Alle jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen nog tot eind 2023 terecht bij JAC-medewerker Sarah Massart op een nieuwe locatie: lokaal dienstencentrum ‘den boomgaard’ (Kwakkelenberg 1-3).

“Dankzij de samenwerking met het JAC kunnen jongeren die in Duffel wonen of studeren op een laagdrempelige manier, anoniem en gratis ergens terecht met al hun vragen. In het afgelopen jaar merkten we dat jongeren de weg tot bij het JAC vinden, maar dat er nood was aan een kleinere locatie die wat veiliger aanvoelde. Vandaar dat het JAC-punt verhuist naar het lokaal dienstencentrum, waar een lokaal werd ingericht dat discreet en makkelijk bereikt kan worden”, vertelt schepen van jeugd Dirk Broes.

“Om de twee weken op dinsdag tussen 12.30 en 16.30 u. kunnen jongeren fysiek terecht bij het JAC-informatiepunt in het lokaal dienstencentrum. Hiervoor dienen ze een afspraak te maken bij Sarah via WhatsApp, sms of telefoon (0492 14 37 26) of via mail (sarah.massart). Ze kunnen daarbij aangeven of ze het gesprek liever op school, in het JAC-punt of elders laten doorgaan. De vragen kunnen gaan over allerlei thema’s zoals administratie, geld, gezondheid, migratie, school, vrije tijd, seks en relaties, vrienden en familie, wonen, enz.”, vult schepen van welzijn Lili Stevens aan.

Tijdens een eerste gesprek bekijkt Sarah samen met de jongere welke mogelijkheden er zijn en verwijst ze indien nodig naar een collega of andere organisaties om de jongere van de gepaste hulp op maat te voorzien.

“Jongeren die niet bij het JAC in Duffel terechtkunnen, zullen steeds worden verder geholpen via andere JAC medewerkers die indien nodig ook met jongeren in Duffel kunnen afspreken. Daarnaast kunnen jongeren ook steeds terecht bij het JAC via chat, mail, telefoon of een ander JAC-punt in de buurt”, besluit schepen van zorg Luc Van Houtven.

Meer info: www.caw.be/jac/contacteer-ons.

%d bloggers liken dit: